Darbe girişimi CIA'in internet sitesinde

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, Türkiye'deki darbe girişimine resmi sitesinde yer verdi. 15 Temmuz, CIA'in ülkelerle ilgili bilgi verilen 'World Factbook' sayfasına eklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Türkiye'deki darbe girişimine ilişkin rolü tartışılırken, CIA'in resmi sitesinde ülkelerle ilgili ansiklopedik bilgi verilen 'World Factbook' sayfasına 15 Temmuz'a dair bilgiler eklendi. CIA, Türkiye'yle ilgili başlıkta darbe girişimini şöyle anlattı:

“15 Temmuz 2016'da, TSK’ya bağlı unsurlar İstanbul ile Ankara'da devletin ve altyapının kilit noktalarını hedef alan bir darbe girişiminde bulundu. Türkiye vatandaşlarının darbeci güçlere karşı koymak için kitleler halinde sokağa dökülmesi sonrası, yaklaşık 300 kişi öldürüldü ve 2 binden fazlası yaralandı. Akabinde, Türkiye Hükümeti yetkilileri binlerce askeri personeli tutukladı, binlerce yargıç ve gazeteciyi gözaltına aldı, darbeyle bağlantılı binlerce eğitimciyi görevden uzaklaştırdı. Hükümet, darbecileri, kendisinin termör örgütü olarak gördüğü, uluslararası bir dini ve toplumsal hareket olan 'Gülen' hareketiyle bağlantılı olmakla suçluyor.”

cia