CHP'li Özgündüz: Zekeriya Öz Batum'da gözaltında

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özgündüz, Dışişleri Bakanlığı'nın yalanlamasına karşın Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'ün Batum'da gözaltında olduğu iddiasını yineledi. Özgündüz "Bakanlar ihmalkâr davranmasın, gereğini yapsın, yoksa altından kalkamazlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ergenekon ve 17-25 Aralık soruşturmalarının savcılarından Zekeriya Öz ile Gülen cemaatinin Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen Adil Öksüz'e ilişkin iddialar kafaları karıştırdı. İlk iddia CHP 24. dönem milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Özgündüz'den geldi.

Öksüz Twitter hesabında "Aldığım özel bilgiye göre Zekeriya Öz ve Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz komşu bir ülkede tesadüfen yakalandı!.." diye yazdı.

DIŞİŞLERİ YALANLADI

Bu iddia üzerine kulisler hareketlenirken saatler sonra hükümetten konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Gürcistan güvenlik makamlarıyla ilişkiye geçildiği, konsolosluğun da konuyu araştırdığı belirtilerek, "İhbarı yapan kişinin verdiği adreste ve çevresinde Savcı Zekeriya Öz bulunamadı" denildi.

Açıklamada, ihbarda bulunan kişi ise yanılmış ve gördüğü kişiyi Savcı Öz’e benzetmiş olabileceğini söyledi.

ÖZGÜNDÜZ İDDİASINDA ISRARLI

Hükümet cephesinden gelen bu yalanlama üzerine CHP PM üyesi Özgündüz, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'ün Gürcistan'ın Türkiye sınırındaki Batum'da gözaltına alındığı iddiasını yineledi. Özgündüz, Twitter hesabından bu kez şu mesajları attı: