İşçi eyleminde polis ateş açtı

İstanbul’daki Tedi Discount Tekstil Mağazacılık’ta işten atılan işçilerin eylemine polis müdahale etti. İşçilerin üstüne TOMA ile tazyikli su sıkılırken bir polis havaya ateş açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Tedi Discount Tekstil Mağazacılık’ta işten atılan işçiler 2 Ağustos'tan beri eylemlerine devam ediyor. DİSK/Limter-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını söyleyen işçiler bu gün de fabrika önünde toplandı.

İşten atma kararının geri alınmasını isteyen işçilere polisler  müdahale etti. Eyleme TOMA ile müdahale eden polisler fabrikaya girmek isteyen işçilere engel oldu.

İŞÇİLER ARACIN ÖNÜNÜ KESTİ

Bu esnasında polis ve özel güvenlik görevlileri ile işçiler arasında tartışma yaşandı. İşçiler, fabrikaya girmek isteyen şirkete ait bir aracın önünü kapatınca gerilim arttı.

Polis eylemcilerei TOMA'dan tazyikli su sıkarak dağıtmak istedi. İşçiler ile polisler arasında yaşanan arbede sonrasında, bir sivil polis havaya ateş açtı.

Olaylar sırasında iki işçi yaralandı, bir işçi de fenalık geçirdi. Yaralanan işçilerden Ertan Tekin ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alişan Becerikli isimli işçi ise polislerce gözaltına alındı.

İşçilerin fabrika önündeki bekleyişleri sürüyor.  (HABER MERKEZİ)