Cemaat’e karşıydı, Cemaatçi diye gözaltına alındı

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Şakar’ın gözaltına alınmasına tepkiler devam ediyor. Şakar, adliyedeki odasında gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Muzaffer Şakar’ın, Diyarbakır Adliye’sindeki odasından polis tarafından gözaltına alınması tepkilere neden oldu. Gülen Cemaati’nin yargı içindeki etkinliğini eleştiren makaleler ve kitaplar yazan Şakar’ın, Cemaat üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınması, darbe girişimi soruşturmasının bütün muhalif kesimlere yöneleceği yönünde kuşkulara neden oldu.

Muzaffer Şakar’ın gözaltına alınmasıyla ilgili Diyarbakır Barosu avukatlarından Neşet Girasun ile konuştuk. Girasun, “Bu tür gözaltılar hükümetin darbe ile haklı mücadelesine gölge düşürmektedir” dedi.

Neşet Girasun, Cemaat’e karşı etkin mücadelesiyle tanınan Muzaffer Şakar’ın gözaltına alınmasını şöyle değerlendirdi: “Bu aşamadan sonra, Cemaat’in tasfiye süreci tüm bir muhalefete yönelik tasfiye sürecine dönüşecek gibi görünüyor. Bu gayri meşru bir durumdur. Muzaffer Şakar, Cemaat’in iktidar ortağı olduğu dönemde, Cemaat’e karşı en etkin mücadele yürüten Türkiye yargısındaki üç beş hakimden biridir. Bu nedenle terfisi engellenmiş, hakkında bizzat Cemaatçi müfettişler tarafından olumsuz notlar düzenlenmiştir.”

ŞAKAR’IN KİTAPLARI

Neşet Girasun, “Muzaffer Şakar’ın kitapları da onun Cemaat'le mücadelesini gösteriyor” diyerek, Şakar’ın kitapları hakkında bilgiler verdi:

“Şakar, ‘Türkiye’de Yargı Yoktur’ ile ‘Yargıda Kumpasın Köşetaşları-AKP ve Cemaat’ adlı kitapların yazarlarındandır. Bu kitaplar Cemaat devletin her kademesinde muktedirken ve AKP ile sürtüşmeleri başlamadan önce kaleme alınmıştır. Bu kitaplarda Cemaat'in yargı ve bürokrasi içindeki etkinlikleri, ilişki ağları ve tasarrufları açığa çıkarılmış, net bir şekilde ortaya konulmuştur. Bu kitaplarda Türkiye’de yargıç sosyopsikolojisi, kültürel kodları, becerileri, ideolojileri, yaşama tarzları ve hangi kriter ve anlayışa göre karar verdikleri de müthiş bir şekilde anlatılmıştır.”

Türkiye yargı tarihinin gelmiş geçmiş en cesur, demokrat, özgürlükçü, entelektüel, vicdan sahibi yargıçlarının Demokrat Yargı Derneği’nin çatısı altında toplandığını söyleyen Neşet Girasun, gözaltındaki Muzaffer Şakar’ı ziyaret etmeye çalışacağını ve davayı takip edeceğini belirtti. (DUVAR)

Gözaltına alınan Muzaffer Şakar'ın kitapları:

turkiyede-yargi-yoktur  yargıda kumpasın köşe taşları akp ve cemaat