Can Dündar: Darbe girişimi Frankenstein'ın hikâyesi

Halen MİT TIR’ları davasında yargılanan ve Cumhuriyet gazetesindeki görevini devredip yurtdışına çıkan Gazeteci Can Dündar Türkiye'ye ne zaman döneceğini açıkladı. Dündar Almanya Başbakanı Merkel'i de eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT TIR’ları davasında tahliye edildikten sonra izne ayrılan ve Almanya’ya giden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, OHAL kaldırılıncaya kadar Türkiye'ye dönmek istemediğini söyledi.

Berliner Zeitung'un sorularını yanıtlayan Can Dündar, “Darbe girişimi her şeyi değiştirdi. Cezaevlerinde yine işkence var ve Erdoğan idam cezasını geri getirmek istiyor. Bu yüzden OHAL kaldırılıncaya kadar Türkiye'den uzak kalmak istiyorum" dedi.

İltica talebi olmadığını vurgulayan Dündar, kendisine yöneltilen “Türkiye'ye döndüğünüzde sizi nasıl bir durum bekliyor” sorusuna “Hapis cezası bekliyor, buna hazır değilim. 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldım ancak temyize gittik" cevabını verdi.

Alman gazetesi, Can Dündar'ın Şansölye Angela Merkel'e yönelik eleştirilerini başlığa taşıdı.

Merkel'in mülteci kriziyle ilgili olarak beş ay içinde beş kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini belirten Dündar "Merkel demokrasi ve insan hakları konusunda tavır almaktan çekiniyor. Ben cezaevindeyken eski Başbakan Davutoğlu ile Merkel bir araya gelmişti. Davutoğlu 'cezaevinde gazetecilikten tutuklu kimse yok' demişti. Merkel bu cevaba sessiz kaldı, tek derdi mülteci sorunuydu" ifadelerini kullandı.

Dündar şöyle devam etti: "Gülen cemaati, polis, idare, üniversiteler, adaleti kontrol altına almıştı. Bunun reel bir tehdit olduğuna işaret etmiştik. Ancak Erdoğan bu tehlikeyi görmezden gelmişti. Gülen hareketi Erdoğan'ın kontrol altına alamayacağı bir güç haline gelmişti. Gülen hareketi devlet içinde devlet yarattı. Son darbe girişimi, kendi yarattığı canavarın saldırısına uğrayan Frankenstein'ın hikayesi." (HABER MERKEZİ)