TEOG yerleştirmeleri için tarih öne alındı

Daha önce 12 Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan TEOG yerleştirme sonuçları bu gün belli oluyor. Sonuçlar http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden öğrenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milyonlarca öğrencinin hangi liseye gedeceği bu gün belli oluyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) tercih ve yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu.

TEOG tercih sonuçları http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden öğrenebilecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyece.

Daha önce TEOG sonuçlarının 12 Ağustos'ta açıklanacağı duyurulmuştu.

NAKİL TAKVİMİ BELLİ OLDU

TEOG tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil isteyen öğrenciler için başvuru takvimi de belli oldu.

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak. (HABER MERKEZİ)