Kızıltepe'de hasar büyük

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün akşam gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından kaymakamlık hasar tespit komisyonu kurdu. 3 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yaralananlardan 13 kişinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde dün akşam meydana gelen ve 1'i polis 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5'i polis 20 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının izleri gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Kızıltepe Kaymakamlığı, hasar tespit çalışmaları için bir komisyon oluşturdu.

Patlamada yaşamını yitirenlerin hayat hikâyeleri de acıları artırdı.

TOKİ İlk ve Orta Okulu 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Aslı Aydemir, okulu tatil olduktan sonra dönerci dükkanı işleten babasına yardım ediyordu. Patlamanın meydana geldiği bölgede küçük bir döner dükkanı işleten 47 yaşındaki baba Rıfat Aydemir, akşam saatlerinde işlerini bitirdikten sonra kızı Aslı Aydemir ile birlikte motosiklete binerek eve dönerken, patlama meydana geldi. Aslı olay yerinde hayatını kaybederken, babası Rıfat Aydemir'in iki ayağı koptu, başına şarapnel parçaları isabet etti. Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan baba Aydemir, geçirdiği bir dizi ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tedavisine devam ediliyor. Doktorlar, Rıfat Aydemir'in hayati tehlikeyi henüz atlatmadığını söyledi.

ÖLÜM İŞYERİNDE YAKALADI

Patlamada hayatını kaybeden bir diğer sivil olan evli ve 2 çocuk babası Abdurrahman Çeçen'in eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bir markette çalışan Çeçen, işyerinde hayatını kaybetti.

Patlamada hayatını kaybeden polis memuru  polis memuru Nurettin Tekin'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi.

Öte yandan kaymakamlık tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu, patlamanın meydana geldiği alanda çalışmalara başladı. Patlamanın meydana geldiği bölgede büyük bir market ve çok sayıda işyeri bulunduğu belirtildi. Aynı bölgede onlarca aracın da park halinde olduğu ve patlama ile birlikte market, işyerleri ve binalardaki dairelerin bütün camları kırılıp hasar gördü.

(DHA)