Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı gözaltına alındı

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Muzaffer Şakar gözaltına alındı. Şakar, yargıdaki hükümet-cemaat çekişmesini anlatan kitabın yazarlarından biriydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı hakim Muzaffer Şakar gözaltına alındı. Şakar'ın Diyarbakır Adliyesi'ndeki odasının polisler tarafından basılarak gözaltına alındığı açıklandı. Muzaffer Şakar aynı zamanda, "Yargıdaki Kumpasın Köşe Taşları AKP ve Cemaat" ve "Türkiye'de Yargı Yoktur" kitaplarının yazarları arasındaydı.

Demokrat Yargı Derneği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yargıdaki Cemaat işgali ile savaşan derneğimizin Eşbaşkanı, şu kitapların yazarı Muzaffer Şakar gözaltına alınmıştır." denildi.

HUKUKÇULAR KARARA TEPKİ

Şakar'ın gözaltına alınması üzerine açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği, OHAL'in bütün muhalefeti bastırmak için kullanıldığını söyledi.

Şakar'ın, Gülen cemaatine karşı mücadele eden hakimlerden olduğu belirtilen açıklamada, "Hatta bu nedenle, terfisi engellenmiş, hakkında bizzat cemaatçi müfettişler tarafından olumsuz notlar düzenlenmiş ve en son Yargıtay tetkik hâkimliği olmak üzere Türkiye yargısının hep en “alt” seviyelerinde çalışarak sebat etmeye devam etmiştir" denildi.

Şakar'ın gözaltına alınması kararına gazeteciler Ahmet Şık ve İsmail Saymaz da tepki gösterdi. Gazeteci Ahmet Şık, "Gözaltına aldığınız Hakim Muzaffer Şakar, suç ortaklığı yaptığınız dönemde Cemaat'le mücadele ediyordu" sözleriyle kararı eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz ise, Muzaffer Şakar'ın Türkiye İnsan Hakları Kurumu'nda görev yaparken, çok sayıda nitelikli rapor hazırladığını söyledi. (HABER MERKEZİ)