'Ben yapmadım FETÖ yaptı'da son nokta!

Soma faciasına ilişkin davaya yeniden başlandı. Kömür İşletmeleri’nin tutuklu Yönetim Kurulu Başkanı sorumluluğu Gülen Cemaati’ne yıkmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine 56 günlük aradan sonra yeniden başlandı. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ifadesinde "Ülkemiz PKK, DHKPC, FETÖ saldırısı altındadır. Bu örgütler Soma'yı da yapmışlardır." diye konuştu. Öte yandan Can Gürkan'ın müdafi Avukatı Kadir Çekin ise "15 Temmuz'un her şeye olduğu gibi bu yargılamaya da etkisi olacak, göreceksiniz." dedi.

Daha önceki ifadelerinde kendisini katliamın ‘en büyük mağduru’ olarak nitelendirip sık sık ‘sabotaj’ ihtimalini dillendiren Gürkan, “Kazanın sabotaj olma ihtimalini düşünüyorum. Beş dakika içinde bütün madene sirayet eden yangına sebebiyet verecek aşağıda bir durum ve koşul bulunmamaktadır. Söz konusu kaza bir kömür yangını değildir” demişti.

Duruşmada söz alan Gürkan, sabotaj savunmasına yeni bir boyut ekleyerek, “Ülkemiz PKK, DHKPC, FETÖ saldırısı altındadır. Bu örgütler Soma’yı da yapmışlardır. Soma’nın faili FETÖ. Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız Soma olayından sonra ‘Biz dosyada ailelerden tarafız’ dedi. Bugün o başkanın FETÖ örgütü ile bağlantısı olduğu için malvarlığına el konuldu. Savcılık aşamasında bilirkişiler neden olayın olduğu yere gitmedi? Uzaktan bir yerlerden talimat mı aldılar?” dedi.

Mahkeme heyeti ve bilirkişilere de 'FETÖ' imasında bulunan Gürkan, “Savcılık bilirkişileri anahtardır. Raporu yazanlar bir iradeden talimat almadan bu raporu yazamaz. Bu rapor bir iradenin ürünüdür. Sayın başkanım iradenizi bilirkişilere teslim etmeyin” diye çağrı yaptı. (DHA)