Zekeriya Kuzu'dan 500 kişilik liste

Marmaris saldırısını yönettiği iddia edilen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun sorgusunun detayları ortaya çıktı. Kuzu'nun 37 sayfalık ifadesi 17 saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran suikast timinde bulunan 'Paşa' lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu 37 sayfalık ifade verdi.

'UYUYAN HÜCRE'Yİ ANLATTI

Akşam gazetesinin haberine göre Kuzu, Ankara'dan gelen özel ekibe verdiği ifadesinde, TSK içinde halen tespit edilemeyen ve örgütten aldığı talimat gereği 'uyuyan hücre' olarak bekleyen subay ve astsubayları ve faaliyetlerini tek tek anlattı.

'DEŞİFRE OLMAMIŞ 57 İMAM'

Haberde, Kuzu'nun ifadesinde Türk Silahlı Kuveetleri ve iş dünyasından 'uyuyan hücre' olarak bekleyen 500 kişinin ismini verdiği ve bu listede, Gülen Cemaati'nin Türkiye’deki bugüne kadar deşifre olmamış 57 imamının da bulunduğu iddia edildi.

'OPERASYON' SİNYALİ

Kuzu'nun ifadesinin ardından TSK ve iş dünyası içindeki cemaat üyelerine yönelik operasyon için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının operasyon başlatacağı öne sürüldü.