Mümtazer Türköne pişman oldu

Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyon kapsamında tutuklanan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne hakimlik sorgusunda, "Hayal kırıklığı yaşadım, o camiayla birlikte olmaktan pişmanım" dedi. Türköne'nin darbecilere idam istediği de öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında dün tutuklanan Mümtazer Türköne hakimlik sorgusunda, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. 'Keskin bir darbe karşıtı' olduğunu söyleyen Türköne, "En son darbe olayından sonra çoğunluk gibi ben de hayal kırıklığı yaşadım ve o camiayla birlikte olmaktan dolayı pişman oldum" dedi ve ekledi: "Darbecilerin idam edilmesinin ve en ağır cezalar ile cezalandırılmasının caydırıcılık anlamında önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Mümtazer Türköne 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla tutuklanmıştı. Türköne'nin hakimlik sorgusunda verdiği ifade de ise darbe girişimine karşı halkı sokağa çağırma fikrinin 'patenti'nin kendisine ait olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Hükümete karşı eleştirileri de olduğunu ve eleştiri özgürlüğünün geniş tutulmasının darbe iklimini de yok edeceğini bildiği için sürdürdüğünü dile getiren Türköne, ifadesinde şunları söyledi: "Darbe gecesi de meşru hükümetin yanında yer aldığımı belirten, akabinde darbenin ihanet ve şerefsizlik olduğunu belirten tweetler attım. Sonrasında da darbe tehdidi devam ederken hükümeti destekleyen, darbeyi lanetleyen ve bütün toplumun dikkatini ve darbe sonrası toplumu restore edecek bu travmanın geçmesini sağlayacak uyarılarda bulundum. Benim kadar radikal bir darbe karşıtının darbeci ithamına maruz kalmasını, gördüğüm muamelenin ötesinde çok onur kırıcı buluyorum."

'GÜLEN ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTIM YOK'

Fethullah Gülen örgütüyle herhangi bir bağlantısı olmadığını öne süren Türköne, "Kendisini tanıyorum. Zaman gazetesinin onun kontrolünde olduğunu biliyorum. Kendisiyle 2006 ve 2011 yıllında iki defa görüştüm. Aramızda kayda değer bir görüşme olmadı. Yanımda da AK partili yöneticiler mevcuttu. En son darbe olayından sonra çoğunluk gibi ben de hayal kırıklığı yaşadım ve o camiayla birlite olmaktan dolayı pişman oldum. Ben bir yazar olarak daha fazla okuyucuya ulaşmak amacıyla Türkiye'de tirajı en yüksek gazete olan Zaman gazetesinde yazmayı tercih ettim. Esasında başka da yazı yazabileceğim gazete yoktur. Kişilik olarak mühalif bir yapım vardır" dedi.

(DHA)