'Fethullah Gülen'in akrabası itirafçı oldu' iddiası

Mehmet Sait Gülen'in pişmanlık yasasından yararlandığı iddia edildi. Sait Gülen'in savcıya KPSS sorularının nasıl çalındığını anlattığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Fethullah Gülen'in akrabası Mehmet Sait Gülen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olduğu öne sürüldü.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Erzurum'da gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Mehmet Sait Gülen Savcı Yücel Erkman’a 9 sayfalık ifade verdi. Gülen, 2001 yılından itibaren Erzurum’daki Fetullah Gülen cemaatine ait öğrenci evlerine ders çalışmak amacıyla gitmeye başladığını söyledi.

Fetullah Gülen'in'in akrabası itirafçı oldu Mehmet Sait Gülen, Ankara'da tutuklandı.

'YEMİN ETTİRDİLER'

Haberde Sait Gülen'in anlattıkları şöyle aktarıldı: “Benim gibi öğrencilerle yardım amaçlı ilgilenen Tahir kod ismini kullanan Süleyman Y., KPSS'nin yapılacağı tarihten (10 Temmuz 2010) 5 gün ya da 1 hafta önce beni arayarak sorumluluğunda olan ve Erzurum Yıldızkent mevkisindeki cemaate ait eve çağırdı. Sait kod adlı Özcan S. ‘Sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin’ dedi. Yemin ettikten sonra siyah renkli çantadan kâğıtları çıkardı. Kâğıtlardaki soruların 2010 KPSS lisans sınavına ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait olduğunu, ezberlememi söyledi. Doğru şıklar işaretlenmişti. Yaklaşık 3-4 saat süresince inceleyerek ezberledim."

'CEVAPLAR İŞARETLENMİŞTİ'

Mehmet Sait Gülen, daha sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "KPSS’den1-2 gün önce de Erzurum’da üniversite öğrencilerinin kaldığı yaklaşık 200 evden sorumlu olan ve ‘il abisi’ Ahmet kod adlı Muharrem V. beni Yıldızkent mevkisinde bulunan cemaate ait eve çağırdı. Laptop bilgisayarda (aynı) sınava ait soru ve cevapları gösterdi. Doğru cevaplar kırmızı renkli işaretlenmişti. Önceden de gördüğüm için kolayca ezberledim. Sınava Erzurum’da girdim; soru ve cevaplar birebir aynıydı. Kolayca cevaplandırdım. Aldığım puan sonucuna göre düz memur olarak yerleşme durumum vardı."

'HAKSIZLIK OLACAK DİYE..'

diğer adaylara haksızlık olacağını düşündü için memurluk yapmadığını belirten Sait Gülen,  "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile aidiyetim yoktur. Elime bayrağımızı alarak ben de sokaklara tepki amaçlı çıktım. Halkına ve polise saldırına silah sıkan FETÖ’nün bu yaptıklarını kesinlikle tasvip etmiyorum.”