Darbeyi haber veren binbaşıya da ihraç!

15 Temmuz darbesini ihbar eden binbaşı 'darbeden önceden haberi olduğu' gerekçesiyle TSK'dan atılmış! Binbaşı'nın adının FETÖ'cülerin listesinde bulunduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimini ilk kez haber veren binbaşı H.A.'nın da TSK'dan ihraç edildiği iddia edildi.  İddia sahibi Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi dünkü yazısında binbaşının koruma altına alındığını yazmıştı. Ancak Selvi bugünkü yazısında yeni bir iddia öne sürerek, binbaşının darbe girişimi ile ilgili 'süreç hakkında önceden bilgi sahibi olduğu' gerekçesiyle TSK'dan atıldığını öne sürdü.

Darbe girişiminin yaşandığı gün saat 14.45’te MİT’in Yenimahalle’deki merkezine geldiği belirtilen Binbaşı H.A.'nın, “Gece MİT basılacak. Bunun için 7 helikopter görevlendirildi. Bana MİT basıldıktan sonra Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildi” dediği iddia edildi.

'LİSTEDE ADI ÇIKTI'

Bugünkü Hürriyet'te, "Darbeyi MİT'e ihbar eden binbaşı ihraç edildi" başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, Kara Havacılık Komutanlığı’nda pilot binbaşı olarak görev yaptığı belirtilen H.A. hakkında "Özel kuvvet operasyonları ve Suriye’deki gelişmeler nedeniyle zaman zaman MİT’le ilişki içinde olan isimlerden biri olduğu belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

Darbeyi ihbar eden binbaşı koruma altındaDarbeyi ihbar eden binbaşı koruma altında

Selvi binbaşının darbeyi ihbar etmesine rağmen TSK'den ihraç edilmesine ilişkin olarak, "Pilot Binbaşı’nın darbe süreci hakkında önceden bilgisi olduğu, darbe planlarını yapan FETÖ’cülerin hazırladığı isim listesinde yer aldığı ortaya çıktı" dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Darbeyi ihbar ederek, FETÖ darbesinin başarısız olmasından payı olan Binbaşı H.A., sürpriz bir kararla TSK’dan ihraç edildi. Pilot Binbaşı’nın darbe süreci hakkında önceden bilgisi olduğu, darbe planlarını yapan FETÖ’cülerin hazırladığı isim listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

Darbeyi haber veren Binbaşı H.A., Olağanüstü Hal Kararnamesi’nin verdiği yetkiye dayalı olarak TSK’dan ihraç edildi. İhraç haberi güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanırken, Pilot Binbaşı’nın can güvenliğinin sağlanması için gereken tedbirlerin alındığı belirtildi."

YAZININ TAMAMI

Etiketler OHAL FETÖ binbaşı