Teğmen ihtiyacı asteğmenlerle kapatılacak

Milli Savunma Bakanı Işık, gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Işık, oluşacak teğmen açığı için "sivil kaynağa" yöneleceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, harp okullarının kapatılmasıyla oluşacak teğmen boşluğunun, asteğmenlerle karşılanacağını açıkladı.

CNN Türk'ün haberine göre, Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Harp okullarının kapatılmasının ardından teğmen ihtiyacının asteğmenlerle giderileceğini belirten Işık, "Asteğmenlikten tezkere bırakma var. Bu sene teğmen ihtiyacını karşılayabilmek için çok daha yoğun uygulayabiliriz. Ayrıca, sözleşmeli teğmen noktasında sivil kaynaktan temin edeceğiz." dedi

Milli Savunma Üniversitesi'ne bu yıl öğrenci alınmayacağını söyleyen Işık, en az 1 yıla ihtiyaç olduğunu belirtti. Işık, hazırlanacak müfredatta demokrasiye bağlılık ve askeri gerekliliklerin esas alınacağını aktardı.

Hava Kuvvetleri'nde zorunlu haller için yeterli pilot olduğunu ifade eden Işık, daha emekli olanlardan geri dönmek isteyenlerin olduğunu belirtti. Işık, konuyla ilgili teknik çalışmanın Hava Kuvvetleri tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.