Rüzgar Çetin'in tahliye talebi reddedildi

Bir polis öldüğü trafik kazası nedeniyle tutuklu bulunan Rüzgar Çetin'in yargılanmasına devam edildi. Çetin'in tahliye talebi reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş'ta yaşanan trafik kazasında polis memurları İsmet Fatih Alagöz'ün hayatını kaybetmesine, Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Rüzgar Çetin'in duruşması bugün görüldü. 6 aydır tutuklu yargılanan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in tahliye talebi reddedildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3'üncü celsesi görülen duruşmada, 22.5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Rüzgar Çetin'in yanı sıra, yaşamını yitiren İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz, kardeşleri Mehmet Akif Alagöz ve Zafer Mustafa Alagöz de duruşmaya katıldı.

Alagöz ailesinin avukatları, Ulusal Kriminal Bilirkişi tarafından hız tespiti yapılmasını talep etti. Polis memurlarının emniyet kemeri takma zorunluluğu olmadığını belirten avukatlar, Çetin'in tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

Rüzgar Çetin'in avukatı Mehmet Uysal ise benzer davalara kıyasla tutukluluk süresinin, makul süreyi aştığını savundular. Tutuklunun halinin devamını hak ihlali olacağını belirten Uysal, Çetin'in kaçma şüphesi olmadığını öne sürdü. Çetin'in tahliyesini talep eden Uysal, "Ayrıca kamu görevlilerinin de emniyet kemeri takma zorunlulukları vardır" şeklinde konuştu.

Söz verilen sanık Rüzgar Çetin de "Keşke böyle bir kaza yaşanmasaydı. Olan bana olsaydı. Çok üzgünüm. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

Mahkeme heyeti, Çetin'in kaçma şüphesi taşıdığını gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına ve Adli Tıp Kurumu'ndan kusur durumuna ilişkin raporun beklenmesi için davanın 4 Ekim'e ertelenmesine karar verdi. (DHA)