'Pelikan' soruşturmasında 3 tutuklama

'Burdur Pelikan' adlı Twitter hesabından geçen ay bazı kamu görevlileriyle ilgili önemli iddialar ortaya atıldı. Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda, hesabı kullandıkları belirtilen Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün de aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı geçen ay sosyal medya üzerinden 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' adlarıyla farklı tarihlerde yayılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlattı. Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve bazı kişiler haklarında ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturmada, Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S., bir yerel gazetenin sahibi C.Ö. ile D.K. ve F.C. gözaltına alındı. Şüphelilerden  Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S. ile D.K. 'şantaj', 'suç uydurma', 'kayda alınan konuşmaları ve belgeleri yayımlama' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından tutuklandı.

GAZETE SAHİBİ DE TUTUKLANDI

Soruşturmayı sürdüren savcılık delil durumu nedeniyle serbest bırakılan yerel gazete sahibi C.Ö.'nün yeni elde edilen deliller kapsamında diğer şüphelilere atılı suçları birlikte işlediği gerekçesiyle yeniden gözaltına alınmasına karar verdi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Ö., tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Bu şüpheliler haricinde eylemi gerçekleştirme ihtimali olan kişi veya kişilerin bulunma ihtimaline göre bunların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma halen devam etmektedir" dedi.

Başsavcı Doğan 'paralel yapı deşifre' adlı twitter hesabı ile ilgili soruşturmada da şüphelilerin tespiti yönünde ciddi delillere ulaşıldığını, soruşturma neticesinde verilecek kararların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

(DHA)