Jagland: Bu örgütün varlığını biliyorduk

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, "Darbe olsaydı Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyeliği askıya alınırdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile dışişleri resmi konutunda bir araya geldi. Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa Konseyi ile yakın iş birliği içinde olduğunu vurgularken Jagland, "Gizli örgütle ilgili adımlar atılmalı" dedi.

'BİLGİLENDİRME SÜRECEK'

"Avrupa Konseyi ile yakın iş birliği içindeyiz" diyen Çavuşoğlu, "Türkiye’de atılan adımlar konusunda bilgilendirme sürecek. Demokrasi anlayışımızdan taviz vermedik, vermeyeceğiz. Reform süreci güçlü bir şekilde devam edecek. AB ve Avrupa basını yanlış tutumundan vazgeçmeli. Objektif, dengeli olun. Dürüst olalım" diye konuştu.

'GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI'

Jagland ise şunları anlattı: "Bu gizli örgüt ile ilgili adımların atılması gerekiyor. Bu örgütün varlığına ilişkin uzun bir süredir bilgiye sahibiz. Mücadelede, masumiyet karinesi saygı duyulan bir ilkedir. Türk vatandaşlarını tebrik ediyorum, demokrasiye sahip çıktılar. Halkın üzerine ateş açıldı, darbe girişimi kabul edilemez. Ağır kınanması gereken bir şeydir. Darbe olsaydı Avrupa Konseyi üyeliği askıya alınırdı. TBMM’de birlik sergilenmiş olması önemli ve anlamlıdır." (DHA)