Hamile kadına 'neden açık giyindin' saldırısı

İstanbul Kocamustafapaşa'da 6.5 aylık hamile Hazal Ölmez evine giderken saldırıya uğradı. Ölmez kendisine, 'açık giyindiği için' saldırıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel gazetesinde sekreter olarak çalışan Hazal Ölmez evine giderken, “Neden açık giyindin, darbecisin, Fethullahçısın” dedikleri belirtilen bir grubun saldırısına uğradı. İkisi kadın, 3 kişi Ölmez’i darbederken, çevredeki insanları da, “açık kıyafetli” ve “darbeci” diye bağırarak kendilerine katılmaya çağırdı. Saldırganların, “Mahallede senin gibi 4 kişi daha var, onlara da sıra gelecek” şeklinde sözler de söyledikleri belirtiliyor.

Evrensel gazetesinin haberine göre, gazetenin sekreteri ve 6 buçuk aylık hamile Hazal Ölmez önceki gün iş çıkışı Kocamustafapaşa’ya bağlı Sümbülefendi Mahallesi’ndeki evine giderken saldırıya uğradığını açıkladı. Saat 18.00 sıralarında markete uğradığını, çıkışta evine giderken saldırıya uğradığını söyledi. Ölmez yaşadıklarını şöyle anlattı, “Aniden birisi arkadan saçımı çekti. Dönüp baktığımda kara çarşaflı bir kadını gördüm arkamda ve ‘Ne oluyor, neden saçımı çekiyorsun’ dedim ancak kadın bana saldırmaya başladı. Yine kara çarşaf giyinmiş bir kadın da onunla beraber saldırmaya başladı. Ama aynı zamanda ‘Hain, darbeci, Fethullahçı’ diye bağırıp insanları toplamaya çalıştılar. Beni orada linç ettirmek istediler.”

'4 KİŞİ DAHA VAR'

Hazal Ölmez bir kaç dakika sonra da uzun sakallı, şalvarlı, 26-27 yaşlarında bir kişinin da gelip, "Senin gibi mahallede 4 kişi daha var mimledik, onlara da sıra gelecek" diye bağırdığını söyledi.

Saldırganların “Bundan sonra böyle giymeyeceksiniz, istediğimiz gibi giyinecek bize itaat edeceksiniz” gibi ifadeler kullandığını anlatan Ölmez, kendisini saldırganların elinden 60 yaşlarında bir kadının kurtardığını söyledi. Saldırı sonrası özel bir polikliniğe giden Hazal Ölmez’in tekmeler sonucu ayak bileği zedelenirken bebeğinin zarar görmediği belirtildi.