Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı verildi

Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklama kararı verildi. Zaman'ın eski reklamı ise darbe soruşturmasında delil olarak kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım atanan ve OHAL ilanından sonra kapatılan eski Zaman Gazetesi Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Darbe girişimi soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, kapatılan Zaman gazetesinin "Sükutun Çığlığı" isimli reklam videosunun delil olarak dosyaya konulmasına karar verdi.

REKLAM FİLMİ DELİL OLDU

Savcılık, reklam filmiyle ilgili olarak Ekrem Dumanlı'nın ifadesinin alınmasına karar verdi. İfade çağrısına uymaması nedeniyle savcılık, Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkarılması için İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

Savcılığın talebini kabul eden mahkeme, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" iddiasıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Takipsizlik kararı verilen Selam Tevhid Soruşturması'nda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin soruşturmada da, Ekrem Dumanlı hakkında tutuklama kararı verilmişti. (DHA)