Cemaatin 'kasası' yakalandı iddiası

İstanbul polisinin düzenlediği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında cemaatin 'inşaat ve eğitim alanındaki kasası' olduğu öne sürülen Murat Kılıç da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyon çok sayıda eve baskın düzenlendi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda kayyum atanan bazı okullara ait 50 milyon liralık çek ve senedin yanı sıra 3 milyon 501 bin liraya el konuldu. 11 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında Gülen cemaatinin inşaat ve eğitim alanındaki 'en önemli kasası' olarak gösterilen Murat Kılıç da bulunuyor.

DEVREDİP KAÇTI

İstanbul polisi, kayyuma devredilen bazı okullara ait çek ve senetlerle paraların kaçırıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Polis, Murat Kılıç'ın Gülen cemaatine ait olduğu öne sürülen 496 bin lirayı Güngören’de Ö.B.’ye, 4 otomobili Ö.B’nin eşine, 2 otomobili ise şoförüne devrettiğini belirledi.

Polis, ilk operasyon sırasında evinde bulunamayan Murat Kılıç’ı yakalamak için çalışma başlattı. Murat Kılıç’ın İstanbul’dan ayrılmaya çalıştığı belirlendi. 15 Temmuz Şehitler Köpürüsü’nde çalışma başlatan polis, Kılıç dahil 7 kişinin bulunduğu otomobili gişelerde durdurdu. Biri doktor biri avukat olan 7 kişi emniyete götürüldü. Otomobilde yapılan aramada 2 milyon 600 bin lira ele geçirildi.

1 DOLARA KENDİ RESMİNİ BASTIRMIŞ

Öte yandan Kılıç'ın üzerinde de Fethullah Gülen'in dağıttığı öne sürülen F serisi 1 dolar bulundu. Kılıç’ın 1 doların üzerine ise kendi resmini koydurduğu görüldü.

(DHA)