Baykal'dan 'kaset' açıklaması

Baykal, kaset soruşturması kapsamında gerçekleştirilen yeni gözaltıları değerlendirdi: "Öncekilerden bir şey çıkmadı, bundan inşallah çıkar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'kaset soruşturması' çerçevesinde başlatılan yeni operasyonlara alişkin açıklama yaptı

Baykal, Antalya'daki evinden çıkarken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski CHP lideri, bir dönem siyaset dünyasını sarsan, kendisi ve MHP milletvekillerine ait görüntülerin yer aldığı kasetlerle ilgili soruşturma hakkında ne düşündüğü sorulunca şunları söyledi:

"Benim bir bilgim yok, benim bilgim dışında gelişen bir tablo bu. Ne ifade eder, ne ortaya koyar doğrusu bilemiyorum. İlgiyle izliyoruz. Bekleyeceğiz, göreceğiz yani. Daha önce de benzer açıklamalar yapılmıştı, tutuklamalar, gözaltılar olmuştu. Oradan bir şey çıkmadı, bundan bir şey çıkar mı, inşallah çıkar. Çıkmasını diliyorum ama şimdiden bir şey söyleyemem."

89 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Başsavcılığı, Deniz Baykal ve MHP’li bazı milletvekillerinin istifasına neden olan kaset skandalıyla ilgili 89 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Dün itibariyle de 36 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. Deniz Baykal, 2010 yılındaki kaset skandalının ardından CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmış, yapılan kongrede Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilmişti. (ANTALYA/DHA)