'Başçalan' ve 'haramzade' hesaplarını kim yönetiyor?

17-25 Aralık soruşturmasını yürüten hakim ve savcılarla ilgili iddianame hazırlandı. İddiaya göre tapeleri yayınlayanlar bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 25 Aralık iddianamesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlandı. İddianamede, yolsuzluk soruşturması sonrasında ses kayıtlarının yayınlandığı "başçalan" ve "haramzade" hesaplarını yöneten kişilerin savcı ve hakimlerden oluştuğu belirtildi.

İddianamede, 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında görev yapan savcı ve hakimler Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar şüpheli sıfatıyla yer aldı. FETÖ/PDY üyesi olduğu ileri sürülen 3 ismin, hükümeti devirmek için soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek ses kayıtlarını yayınladıkları iddia edildi.

846 sayfalık iddianamede, Akkaş, Karaçöl ve Uyar'ın ses kayıtlarını usulsüz olarak elde ettikleri ve Twitter'da "başçalan" ve "haramzade" adlı hesaplardan seri olarak yayınladıkları öne sürüldü. Sosyal medyanın yanı sıra kayıtları yazılı basında da ifşa edildiği aktarılan iddianameye göre, bu şekilde hükümet üzerinde baskı kurulması amaçlanıyordu.

17-25 Aralık soruşturmasında, şüpheli sıfatıyla yer alan 96 kişiden bazıları, yeni iddianamede müşteki veya mağdur olarak yer aldı.

Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ombudsman Mehmet Nihat Hatipoğlu, Yalçın Akdoğan, Mustafa Varank dahil 22 kişi iddianamede müşteki olarak yer aldı.

17-25 Aralık soruşturması sırasında Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Gürsel Tekin, Zafer Çağlayan, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi de mağdur sıfatı ile yer aldı.