AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin başını ağrıtacak ifadeler

Darbeden 15 gün önce tutuklanan işadamı Durmuş Ali K. ifadesinde, Amerika’daki hesabına yatırılan 507 bin dolar için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli’nin adını verdi. Ayrıca, bir dönem Şaban Dişli’nin danışmanlığını yaptığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı / [email protected]

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin 2002-2007 yılları arasında danışmanlığını yapan Sakaryalı işadamı Durmuş Ali K.'nın, darbe girişiminden 15 gün önce yurtdışından dönüşünde tutuklandığı ortaya çıktı.  ‘Silahlı terör örgüt üyeliği’, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ve 'kuşkulu para trafiği' iddialarıyla tutuklanan Durmuş Ali. K'nın ifadesinde, ABD’deki hesabına yatırılan 507 bin 710 Amerikan dolarının, Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli’nin de ortağı olan mülkün satışından elde edildiğini söylediği öğrenildi.

AK Parti’de, Fethullah Gülen cemaatiyle kardeş, abla ve yakın akraba gibi bağı olan ‘temsil makamındaki’ kişilerin istifa etmelerine yönelik sesler yükselirken, genel başkan yardımcısı Şaban Dişli’yi ilgilendiren bir tutuklama dikkat çekti.

'İFADELERİM DOĞRU'

Sakarya’nın ünlü iş adamlarından Durmuş Ali. K. darbe girişiminden 15 gün önce yurtdışı dönüşünde tutuklandı. Şüpheli işadamı, savcılık ve hakim önündeki ifadelerinde Fethullah Gülen ilişkisini reddetti, AK Parti'n kuruluş yılından itaberen bir dönem Şaban Dişli’nin danışmanlığını yaptığını söyledi. Ancak, K’nin bu görevinin sıradan bir  danışmanlık değil TBMM’de çalışan  bir danışman  anlamına geldiği belirtiliyor. K’nin  şüpheli sıfatıyla  ifade tutanağında yer alan  açıklamaları şöyle:

"Savcılık ve emniyette vermiş olduğum ifadelerim doğrudur.  Sayın cumhurbaşkanımıza  yönelik herhangi bir hakaretim söz konusu değildir. Ben partinin kuruluş döneminde  milletvekili olan Şaban  Dişli’nin danışmanlığını yaptım. Benim FETÖ denilen terör örgütü ile herhangi bir işimin olmadı. Ben bir iş adamıyım. Zaman zaman yurtdışına geziler yaptım.  Yapmış olduğu iş gezileri böyle değerlendirilmiş olabilir. İftiraya uğradım."

500 BİN DOLAR YANITI

Para trafiğiyle ilgili de sorgulanan Durmuş Ali K ifadesinde şunları söyledi:

"ABD'deki hesabıma 507 bin 710 Amerikan doları eşim tarafından havale yapıldı.  Eşimin mülkü vardı.  Ortakları ile birlikte bu mülk satıldı, para buradan gelmiştir. Ortaklarını adı  Mehmet Dişli (Şaban Dişli’nin kardeşi) , Ali Duran’dır . Ortaklığı olduğu için  satmak istediler ben de satıya rıza gösterdim. Eşim de satarız iş kurarız diye parayı bana gönderdi. O para bankada duruyor. Birazı ile ev aldım."