CHP, AK Parti ve HDP aynı mitingde

CHP, İzmir'de Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı bir miting düzenleyeceğini duyurdu. AK Parti ve HDP yetkilileri de katılacaklarını açıklarken, MHP kararsız kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda 4 Ağustos’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın da katılacağı bir miting düzenleyeceğini duyurmuştu. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, mitingde parti amblemleri ve flamaların olmayacağını, resmi olarak herhangi bir davette bulunmamalarına rağmen mitinge diğer siyasi partileri de davet ettiklerini söyledi.

MHP KARAR VERMEDİ

Diken'in haberine göre, bunun üzerine AKP ve HDP’nin İzmir il merkezleri de CHP’nin mitingine katılacağını açıkladı. MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş ise kendilerine resmi davet gelmediği için henüz mitinge katılma kararını almadıklarını söyledi. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Demokrasi adına yapılan bir mitinge katılmamız kadar doğal bir şey olamaz. Demokrasi adına yapılan her etkinliğe katılırız. Davet edildik ya da edilmedik diye sorgulamayız bile” diye konuştu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz ise, mitinge katılmayı düşündüklerini söyledi, ancak katılımın örgüt mü yoksa temsilci düzeyinde mi gerçekleşeceğinin henüz netleşmediğini belirtti.

7 AĞUSTOS’TA SONLANACAK

Erdoğan, 7 Ağustos’ta Yenikapı’da geniş katılımlı bir miting düzenleneceğini duyurmuş, ardından CHP ve MHP’ye konuşmacı düzeyinde davette bulunmuştu. Aynı daveti Başbakan Binali Yıldırım da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yapmıştı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Yenikapı’daki mitingle birlikte‘demokrasi nöbetleri’nin 7 Ağustos’ta son bulacağını duyurmuştu.