Erdoğan'a saldırı timi yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'teki oteline saldıran askerlerden 11'i yakalandı. Ula'daki operasyonda 9 asker dün gece, 2 asker bu sabah Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran 11 asker dünden bu sabaha kadar süren operasyonla yakalandı. Saldırı sonrası kaçan darbeci askerlerden 9'u Muğla'nın Ula İlçesi'nde gece saatlerinde, 2 firari asker ise sabah saatlerinde yakalandı. Böylece yakalanan firari askerlerin sayısı 11 oldu.

VATANDAŞ SU KANALINDA GÖRDÜ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı. Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

Aramalar sırasında da ekiplerin, sık sık "Teslim olun" diye çağrıda bulunduğu duyuldu.

GECE 9, SABAH 2 ASKER YAKALANDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde 9 asker yakalandı. Sabah saatlerinde ise Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözübüyük adlı iki askerin daha aynı bölgede yakalanmasıyla yakalanan askerlerin sayısı 11 oldu.

VALİ ÇİÇEK: ÇATIŞMA YOK, UYARI ATEŞİ YAPILDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, operasyon hakkında, "Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu. Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı.Akşam 22.30'da ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek vermediler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı."

Halkın duyarlılığına teşekkür eden ve darbeci askerlerin kaçmalarının mümkün olmadığını belirten Vali Çiçek, operasyon sırasında çatışma olmadığını, ancak uyarı ateşi açıldığını ifade ederken şöyle devam etti:

"Yakalanan askerlerin ifadelerini su aşamada açıklamak doğru olmaz. Bunlar suçludur. Soruşturma aşamasında bilgi vermek doğru olmaz. 15 Temmuz’dan bu yana kaçıp saklanıyorlar. Emniyet güçlerine teslim olmadılar. Sonuna kadar teslim olmamak için uğraştılar. Ama kaçacak bir yer olmadığı için yakalandılar. Biz kesin 12 kişi diyoruz. Ama bugün burada ihbarı aldığımız sayı 11’dir diğer kişi bu gruptan ayrılmış. Muğla turizm şehri. Bütün sahil şeridindeki yerlerimiz bu olaylardan etkilenmiştir. Ama güvenlik sorunu yoktur. Muğla'da hiçbir turizm kuruluşu bunlardan etkilenip rezervasyonları iptal etmemiştir. Bizde Yunanistan’a kaçtığı yönünde bilgi yok. Tur teknelerinde kimlik kontrolü yapıyoruz. Bu kadar güvenlik önlemi aldığımız yerde kaçmaları mümkün değil. Hepsinin kimlikleri belli. Eninde sonunda yakalanacaklar. İhbarların hepsini doğru gibi kabul ettik. Bazı ihbarlar bize yardımcı oldu. Bazıları desteklemedi. Vatandaşlarını duyarlılığına teşekkür ediyorum."

Askerlerin üzerinde 4 tabanca ele geçirildiği, bir silahın ise kayıp olduğu öğrenildi.

YAKALANAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve Ula’da yaşanan çatışma sonrası yakalan darbeci askerlerin isimleri belli oldu. Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yiğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük.