'Cami bombalayacak' denilen komutan general oldu

Balyoz davasında "Fatih Camisi'ni bombalamayı planladığı" öne sürüldü. 3 yıl hapis yattı. Suçsuz olduğu anlaşılınca beraat etti. Darbe gecesi cuntacılarla çatışınca terfi ettirildi. İşte Albay Ali Demir'in general olma hikâyesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balyoz Davası'nda, Fatih, Beyazıt, Eyüp ve İsmailağa camilerini bombalayacağı öne sürülen ve 16 yıla mahkum olan Albay Ali Demir, tuğgeneralliğe terfi etti.

Sözcü gazetesinin haberine göre Demir, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi de Albay Aziz Yılmaz, Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Albay Nurettin Alkan ve Albay Güven Şağban ile birlikte darbecilere karşı sabaha kadar çatıştı.

Darbe girişimi gecesi Jandarma'daki çatışmada yaralanan Albay Nurettin Alkan ile yine çeşitli soruşturmalarla İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan Albay Hüseyin Kurtoğlu da tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneralliğe yükselen Jandarma Albay İsmail Balıbek ise darbe girişimi gecesi, Güvercinlik'te yakıt tankerini pistte patlattı. Böylelikle halka ateş açan helikopterlerin kalkış-iniş ve yakıt ikmalini engellemişti.

BALYOZ'DA NE OLMUŞTU?

1990 yılında Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Ali Demir, 5-7 Mart 2003'de yapılan ve ‘'Balyoz darbe planı hazırlandığı'' öne sürülen seminere katılmadığı halde tutuklanmıştı. O tarihte Kara Harp Okulu'nda eğitim gören ve yüzbaşı rütbesinde olan Demir'in, ‘'Çarşaf Eylem Planı'' adlı belgede, ‘'Camileri bombalamakla görevlendirildiği'' öne sürülmüştü. Demir'in ‘'Kilit personel'' olduğu, 8 jandarma subayı ile birlikte, Fatih, Beyazıt, Eyüp ve İsmailağa camilerinde keşif yaptığı, cuma namazı sırasında avludaki ayakkabıların içine bomba yerleştirip patlatacağı öne sürülmüştü.

Demir 16 yıla mahkum olmuş, AYM'nin ‘'Hak ihlali'' kararı sonrası 2. kez yargılanıp ve beraat etmişti.