Mumay serbest: Böyle suçlanacağım aklıma gelmezdi

Gazeteci Bülent Mumay adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı. Mumay, "Bu bir delilikti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan gazeteci Bülent Mumay, mahkemedeki ilk sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı.

MUMAY: SADECE TGC'YE BAĞLIYIM

Bülent Mumay savcılık ifadesinde, "Sözkonusu cemaat ile herhangi bir bağlantım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Benim bağlı olduğum tek kurum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'dir. Cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan bu yönde yazılar yazan, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim" dedi.

'PAYLAŞIMLARIM GÜLEN'İ DESTEKLEMİYOR'

Sosyal medyadaki paylaşımlarının sorulması üzerine ise Mumay, "Sosyal medya paylaşımlarım, Fethullah Gülen cemaatini destekleyici mahiyette değildir. İçeriğinde herhangi bir suç unsuru yoktur. Ben Fethullah Gülen terör örgütünün medya ayağında bulunma suçlamasını kabul etmiyorum" diye cevap verdi. Silivri Cezaevi önünde tutulan Umut nöbeti hakkında ise Mumay, "Nöbete katılmam tamamen basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğine destek olmak amacıyla yapılmış bir durumdur" dedi. Muhalif bir gazeteci olduğunu belirten Bülent Mumay, "Bu muhalifliğimi herhangi bir kişi ya da kurum olarak değil, tamamen kendi dünya görüşüm doğrultusunda, demokrasi anlayışım doğrultusunda ifade etmekteyim. Şu an burada bulunmamın sebebinin de bu muhalif kimliğim olduğunu düşünüyorum. FETÖ/ PDY terör örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Kesinlikle medya yapılanmasında değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

MUMAY: BU BİR DELİLİKTİ

Evrensel gazetesinde yer habere göre, mahkemedeki ilk sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakılan Mumay'ı dışarıda ailesi ve arkadaşları karşıladı. Ağabeyi Cengiz Mumay'a sarılan Bülent Mumay gözyaşlarını tutamadı. Kendisinin ve ailesinin bu süreçte çok üzüldüğünü dile getiren Mumay, "Böyle bir şey ile suçlanacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu bir delilikti. Üç dört gün sevdiklerimizi üzmemize neden oldu. İnşallah diğer meslektaşlarımızın da aynı şekilde suçsuzlukları ortaya çıkar. Özgürlüklerine kavuşurlar. Bu ülkenin aynı hataları tekrar yapmasına gerek yok. Gazeteci tutuklamak doğru bir şey değil. Bu ülke başka hatalar yapsın, aynı hataları tekrarlamasın" dedi.