'Doğru bildiklerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz'

Mersin Üniversitesi'nde iki akademisyenin sözleşmesi feshedildi. Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz, "Üniversitede hiçbir aykırı ses istenmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış bildirisine imza attığı için Mersin Üniversitesi tarafından sözleşmesi feshedilen akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz, bildirinin arkasında olduğunu belirterek, "Doğru bildiğimizi söylemeye her zaman devam edeceğiz" dedi.

Mersin Üniversitesi tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" bildirgesine imza atan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Melahat Kutun'un işine son verildi. Her iki akademisyene gönderilen tebligatta gerekçe olarak haklarında açılan adli ve idari soruşturmalar gösterildi.

DİHA'nın haberine göre, sözleşmelerinin feshedilmesi için hiçbir gerekçe olmadığını ifade eden Yılmaz, "Ben ve diğer arkadaşım sözleşmemizin tüm gereklerini yerine getirdik. Farklı üniversitelerden olan jüri üyelerinden bizlerle ilgili olumlu rapor gelmesine, hatta kendi dekanlıklarımızdan olumlu rapor verilmesine rağmen rektörlük uzatmayı yapmadı" dedi.

'ÜNİVERSİTEDE AYKIRI SES İSTENMİYOR'

Yılmaz, "Türkiye'de yaşanan şeyler içerisinde bizim yaşadıklarımız en hafifi. Bazı arkadaşlarımız daha ağır şeyler yaşıyor. Birçoğu bulunduğu yerde hedef haline getirildi. Üniversitede hiçbir aykırı ses istenmiyor" diye konuştu. İmza atarken tek amaçlarının barışın gelmesi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Halklar tüm haklarını kazansın, demokrasi işlensin diye bildiriye imza attık. Yaptığımız yanlış bir şey yok, kimseyi hedefimize almak gibi bir şey yok. Demokrasi ve özgürlüklerin olmasını talep ettik" dedi.

'TEK AMACIM BARIŞIN GELMESİ İDİ'

Tek üzüntüsünün Türkiye'ye hala barışın gelmemesi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Biz bu bildiriye imza atarken tek bir amacımız vardı. Barışın gelmesiydi. Barış gelmiş olsaydı, imzamızın bir karşılığı olacaktı. Tabii ki yine de doğru bildiğimizi söylemeye her zaman devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Yılmaz, hukuki işlem başlatacaklarını da sözlerine ekledi.