Ankara Katliamı'nda ölen gencin babası tutuklandı

Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Şebnem Yurtman'ın babası tutuklandı. Baba Yurtman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman'ın babası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla tutuklandı.

Evrensel gazetesinden Halil İmrek'in haberine göre, Barış Mitingi'ne yönelik IŞİD saldırısında hayatını kaybeden Şebnem Yurtman'ın babası Mehmet Yurtman, Adana'da gözaltına alındı. Yaptığı Facebook paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Yurtman, polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkarılan Yurtman için tutuklama kararı verildi. Tutuklama kararına gerekçe olarak, Mehmet Yurtman'ın 'kaçma şüphesi' olduğu iddia edildi.

ÖZÜR BEKLERKEN TUTUKLAMA GELDİ

Mehmet Yurtman'ın eşi Şafak Yurtman ise kızının ölümü nedeniyle devletten özür beklerken, üstüne tutuklama ile karşılaştıklarını söyledi.

Yurtman, "Biz ne yaptık, yüreğimiz yanıyor. Canımız acıyor. Evladımızı yitirmişiz. Acımızı, anlatmışız. Biz devletten özür bekliyorduk. Ama onlar üstüne birde eşimi tutukladılar. Daha ne diyeyim" dedi.

Avukat Çayan Biçen, Mehmet Yurtman'ın yaptığı paylaşımlarda hakaret içeren bir ifade olmadığını söyledi. Paylaşılan içeriklerin Yurtman'ın kendi yazdıkları olmadığını belirten Biçen, müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Talebi reddeden hakim, Yurtman'ın aleyhinde kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesi olduğunu iddia ederek tutuklama kararı verdi.