Yüksek Askeri Şura toplandı

Cumhuriyet tarihinin en kritik Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı, Başbakan Yıldırım, şura öncesi Anıtkabir Özel Defteri'ne "Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır" yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından öne alınan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bu gün başladı. YAŞ üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. bir Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır" dedi.

YAŞ toplantısı, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında saat 11.00'de başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihinde gerçekleştirilen en büyük tasfiyenin ardından toplanan YAŞ'ta önemli kararların ele alınması bekleniyor.

Yüksek Askeri Şura üyeleri toplantı öncesi Aslanlı Yol'dan Anıtkabir'e çıktı. Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette öncekilerin aksine bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subayları yer almadı.

BAŞBAKAN'IN MESAJI

YAŞ üyeleri Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra Başbakan Binali Yıldırım Anıtkabir özel defterine şu mesajı yazdı:

"Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak huzurunuzdayız. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltip, istiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale, emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiç bir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasisine kahramanca sahip çıkmıştır. Milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şahadede koşarken milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Devletimize milletimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır.

2016 YAŞ çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim ki; bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacak, bu vatan dünya var oldukça bütünlüğünü koruyacak, bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak. Bu ezanlar bu semalarımızda sonsuza kadar yankılanacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şadolsun." (HABER MERKEZİ)