Kamışlı'da IŞİD katliamı

Rojava bölgesindeki Kamışlı'da, PYD karargahı yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi: En az 50 kişi yaşamını yitirdi, onlarca bina yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kamışlı kentinde  bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. En az 50 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise iki kişi yaralandı.

Canlı koyun taşıyan bomba yüklü aracın Kamışlı'daki kanton yönetiminin Savunma Bakanlığına götürülmek istendiği, ancak götürülemeyince halkın arasında patlatıldığı kaydedildi.

kamisli3

Kamışlı'nın Amude yolu üzerindeki Xerbi Asayiş Merkezi yakınlarında gerçekleşen bombalı araç saldırısı ile ilgili konuşan Cizir (Cizre) kantonu İç İşleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berakat, saldırıda 50'nin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

kamisli4

Patlamada yıkılan bina ve evlerin enkazları altındaki insanların kurtarılması çalışmaları sürürken, Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani saldırıyı kınadı.

IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD'in üstlendiği saldırı ile ilgili konuşan Barzani, yaralıların Irak Kürt yönetimi bölgesinde tedavi edilmesi için talimat verdiğini ve 10 ambulansı Suriye'ye gönderdiklerini söyledi.

kamisli1

NUSAYBİN’DE İKİ KİŞİ YARALANDI

Patlama Mardin'in sınır ilçesi Nusaybin'de de hissedildi. Nusaybin’de, birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları 76 yaşındaki Nasrettin Dikkat ve 68 yaşındaki Mehmet Sait Biçen'in üzerine düştü. Yaralanan iki kişi, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

HDP KINADI: BARBARLIK YENİLECEK

HDP MYK, Kamışlo’daki IŞİD saldırısını kınayarak “Barbarlık yenilecek, insanlık kazanacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP),  IŞİD'in , katliamı kınadı. HDP Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

“Bu insanlık düşmanı katliamı yapan barbarlar çetesi IŞİD’i lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, başta Kürt halkı olmak üzere Rojava halklarına başsağlığı; yaralılara acil şifa diliyoruz.

Irak ve Suriye’nin bir bölümünde işgal ettiği ve bir barbarlık sistemi kurmaya çalıştığı alanlarda yenilmeye mahkum olan IŞİD’in bu saldırısı da kendisini bekleyen sonu değiştirmeyecektir.

Bu IŞİD saldırısının dolaylı sorumluları da IŞİD’e destek olan ülkeler ve iktidarlardır.

Kendi politik amaçları ve çıkarları uğruna, halkların başına bela olan bu barbarlar çetesini destekleyen ülkeler, kurumlar, iktidarlar ve kişiler ise tarih önünde sorumluluklarından kurtulamayacaktır.

Gelecek nesillerin bir kabus olarak hatırlayacağı barbar IŞİD çetesinin bu insanlık düşmanı saldırısını bir kez daha lanetliyoruz. Rojava halklarına bir kez daha başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

(Haber Merkezi-DHA)