Hrant Dink soruşturmasında yeni dalga

Hrant Dink soruşturması 15 Temmuz sonrası yeni bir boyut kazandı. Eşzamanlı operasyonla, 4'ü asker 5 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, cinayete ilişkin jandarma görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında, İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Agos'ta yer alan habere göre, Operasyon kapmasında jandarma yarbay, jandarma astsubay, jandarma uzman çavuş ve bir yayınevi sahibi İstanbul'da, jandarma astsubay başçavuş da Trabzon'da gözaltına alındı. Geçtiğimiz hafta da cinayet sırasında olay yerindeki jandarmalarla telefon trafiği belirlenen albay M.D. Ankara’da gözaltına alınmıştı.

ALINANLAR, OLAY YERİNDEKİ JANDARMALAR

Dink cinayetinde yürütülen soruşturma çerçevesinde cinayet günü ve öncesinde olay yerinde jandarma istihbarat görevlilerinin olduğu ortaya çıkmış, bu kişiler görüntülerle tespit edilmişti. Ancak bu gelişmenin ardından söz konusu jandarma görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı açıklığa kavuşmamıştı. Gözaltına alınan jandarma görevlilerinin olay günü cinayet mahallinde olan ve haberle konu olan jandarma istihbarat elemanları oluğu belirtiliyor.

AVUKAT BAKIRCIOĞLU: BAŞKA GÖZALTILAR BEKLİYORUZ

Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu son gelişmeyi şu sözlerle değerlendirdi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Hrant Dink cinayetini organize ve icra eden örgüte yönelik soruşturma devam etmekte idi. Gözaltıların bu kapsamda ve bu soruşturma dosyasında gerçekleştiği ve soruşturmanın derinleştirilmesi durumunda Dink cinayetini organize ve icra eden örgüte yönelik başka gözaltıların da olacağı öngörüsüne sahibiz."

SAVCI DOSYAYA İADE EDİLDİ

Öte yandan Al Jazeera Turk’un haberine göre kamu görevlileri hakkında iddianame hazırladıktan sonra görevden alınan savcı Gökalp Kökçü yeniden davaya iade edildi. Bu arada İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi de, Dink cinayeti davasında yargılanan ve son duruşmada tahliye edilen Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü kısım amiri Ercan Demir’in tahliyesiyle ilgili Savcılık makamının itirazını reddetti. Tutuksuz yargılanan Ercan Demir, 8 Ağustos’ta devam edecek duruşmada savunmasına devam edecek.