Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın ismi iade ediliyor

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın adını jet hızıyla '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak değiştirince CHP'nin tepkisini çekti. İçişleri Bakanı Efkan Ala devreye girdi, meydanın ismi ilk toplantıda iade edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’nın merkez Yıldırım Belediye Meclisi, belediye hizmet binası önünde bulunan 'Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nın adını '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak değiştirdi. Belediye meclisinin aldığı karara tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyla ilgili itirazlarını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya iletti. Kararın yanlış olduğunu Kayışoğlu’na söyleyen Ala’nın devreye girmesi sonucu Yıldırım Belediye Başkanı AK Parti’li İsmail Hakkı Edebali, ilk meclis toplantısında kararın geri alınacağını CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan’a iletti.

CHP’li meclis üyelerinin ret oyu verdiği karar sonrası meydana '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' tabelası konulmuştu.

'TOPLUMSAL BARIŞA KATKI SAĞLAR'

Nurhayat Altaca Kayışoğlu, böyle hassas bir dönemde alınan kararın yanlış olduğunu Bakan Ala’ya ilettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş bir aydının isminin kaldırılması bugün yaşadığımız olaylar düşünüldüğünde hiç de sağlıklı bir karar değildi. Bursa’da oluşan tepkiyi İçişleri Bakanımız Efkan Ala’ya ilettik. Çok yoğun olmasına rağmen konuya hassasiyet göstererek yakından ilgilendi ve bir yanlıştan dönüldü. Kendilerine bu duyarlılığından ötürü teşekkür ederim. Bu kararın oluşan toplumsal barışa katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu dönemde hepimize düşen görev, barış iklimi ve ortak demokrasi bilincini sürdürülebilir hale getirmektir."

(DHA)