Prof. Nurşen Mazıcı, Habertürk yayınından çıkarıldı

Darbe girişimin tartışıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenliklerini sağlamadan halkı sokağa çağırmasına tepki gösteren Prof. Dr. Nurşen Mazıcı reklam arasında yayından alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin tartışıldığı televizyon programında Erdoğan'ın tutumunu eleştiren ve "bilimsel tespit yaparken 'şehit' demek zorunda değilim" diyen Prof. Nurşen Mazıcı yayından atıldı.

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu 'Enine Boyuna' programına katılan Prof. Nurşen Mazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın güvenlik sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu savunarak, "O gece ölenlerin hepsinin canı en az Tayyip Erdoğan'ın canı kadar değerlidir" dedi.

Mazıcı'nın bu sözlerine diğer katılımcılar hukukçu Rıza Saka ve gazeteci Süleyman Özışık, "Sen demokrasi şehitlerine hakaret edemezsin" diyerek tepki gösterdi.  Rıza Saka, "İsminin önünde akademik ünvan olunca söylediği sözler bilimsel olmaz" dedi. Mazıcı ise "Buna siz mi karar vereceksiniz?" diye yanıt verdi. Saka, "Halk sizin bunları söylemenizi beklemiyor. Sizi bu yüzden buraya çıkarmadılar" diyerek Mazıcı'nın sözleri için özür dilemesini istedi.

Mazıcı ise, "Ben bilimsel bir tespit yaparken 'şehit' demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır" diye yanıt verdi.

REKLAM ARASINDA YAYINDAN ÇIKARILDI

Programın sunucusu Ece Üner'in özür dilemesini isteyen Nurşen Mazıcı bunu kabul etmedi. Mazıcı verilen reklam arasından sonra yayından çıkarıldı.  Habertürk TV'den yapılan açıklamada, "Mazıcı'nın Demokrasi şehitleriyle ilgili ifadelerinin kastı aştığı" belirtildi. Açıklamada, "Kendisine teşekkür edilerek yayına çıkarılmadığı" belirtildi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Mazıcı'nın bağlı olduğu Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da açıklamaları 'esefle kınanarak', Mazıcı'ya karşı yasal ve idari takibat başlatılacağı belirtildi.

5796ea26c03c0e44f86362bf