Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Akın Öztürk açıklaması

Gözaltındayken yaralı olarak görüntülenen Orgeneral Öztürk'le ilgili açıklama geldi. Bekir Bozdağ, yaralar ve morlukların nasıl oluştuğunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbeci askerlerin işkence gördüğü iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, Orgeneral Akın Öztürk'ün yüzünde ve kulağındaki yaraların helikopterin inişi sırasında olduğunu öne sürdü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe suçlamasıyla gözaltına alınanlara işkence yapıldığı yünündeki iddiaları reddetti.

Bakan Bozdağ, Uluslararası Af Örgütü'nün gözaltındakilere işkence yapıldığı açıklamasının gerçeğe dayanmadığını iddia etti. Gözaltına alınanların sağlı kontrolünden geçirildiğini ifade eden Bozdağ, işkence haberlerinin 'Fetullahçı Terör Örgütü' tarafından yayıldığını öne sürdü.

Sağlık raporlarının işkence haberlerini yalanladığını söyleyen Bozdağ, Orgeneral Akın Öztürk'ün de işkence görmediğini belirtti. Öztürk'ün basına yansıyan görüntülerinde yüzünde, boynunda ve kollarında, morluklar ve yaralar bulunuyordu.

Bozdağ'ın açıklamasına göre, Orgeneral Öztürk'ün helikopteri vurularak inişe zorlandı. "O zaman iniş sırasında bir yaralanma. Yüzündeki ve kulağındaki darbeler bu olayla alakalı" diyen Bozdağ, Öztürk'ün de bu iddiayı doğrulayabileceğini kaydetti.