Ağustosta 5 bin yeni hakim ve savcı göreve başlatılacak

Gülen cemaatiyle ilişkili oldukları gerekçesiyle 2835 hâkim ve savcının görevden alınması üzerine Adalet Bakanlığı harekete geçti. Henüz eğitimleri devam eden 5100 yeni hakim ve savcı ağustos ayında göreve başlatılacak. 26 Kasım'da yapılacak sınavla da 3 bin hakim ve savcı alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerçekleşen görevden almalar nedeniyle yargıda oluşan boşluğu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile çözme yoluna gitti. Bekir Bozdağ'ın talimatıyla harekete geçen Adalet Bakanlığı, ağustos ayında 5100 yeni hakim ve savcıyı göreve başlatmak için çalışmalara başladı. Bakanlık, OHAL'e dayanarak, yeni hakim ve savcıların adaylıktaki sürelerini dikkate almayacak.

700'Ü STAJINI TAMAMLADI

Jet hızıyla oluşturulan atama takvimine göre Adalet Akademisi tarafından 28-30 Temmuz'da yazılı sınav yapılacak. Ardından yapılacak mülakatla 5100 hakim-savcı HSYK tarafından mesleğe kabul edilerek, atamaları yapılacak.

Atanacak hakim ve savcılardan sadece 700'ü stajını tamamlamış durumda.

Ayrıca 26 Kasım'da yapılacak sınavla da 3 bin yeni hakim ve savcı alınacak. Hakim ve savcı adaylarının alımı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 26 Kasım'da sınav yapılacak.

3 bin hakim ve savcı adayından 2 bin 200'ü hukuk fakültesi mezunları arasından, 800'ü de avukatlık mesleğinden geçiş yapanlardan seçilecek.