'Teslim ol, öç almak değil adalet istiyoruz'

Ali Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar'dan firari savcı Süleyman Pehlivan'a mektup: "Adalete teslim ol. Adil yargı karşısında hesap vermeni istiyoruz. Sana hukuki uygulamaların dışında bir şey yapmaya kalkan olursa önce karşısına biz dikiliriz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ergenekon davaları sürecinde intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar'ı tutuklatan savcı Süleyman Pehlivan hakkında, 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı. Ali Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar bir mektupla firari savcı Pehlivan'a seslendi.

Deniz Yarbay Ali Tatar, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. 16 Aralık 2009 günü Hasdal Askeri Cezaevi’nden tahliye edildi. Ancak tahliyesinden iki gün sonra Tatar hakkında bu kez eski Deniz Kuvvetleri Komutanları emekli oramiraller Metin Ataç ile Eşref Uğur Yiğit’e suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla yakalama kararı çıkartıldı. Kararı veren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ydi. Mahkemeden Tatar hakkında yakalama kararını çıkartan ise dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'dı.

Ali Tatar

Albay Ali Tatar, bu kararı öğrendikten sonra 19 Aralık 2009 akşamı intihar etti. Hayatına son vermeden önce ailesine yazdığı mektupta “Sizlerin başını eğecek hiçbir şey yapmadım. Başınızı dik tutun. Ben, bana yapılan bu haksızlık ve hukuksuzluğu kaldıramam. Yaşadığım bu hukuksuzluk sonucu o deliğe bir daha girmektense mezara girmeyi tercih ederim. Bu şekilde ölmeyi hiç istemezdim. İnsanın kendi eliyle hayatını sonlandırmasına önce ben karşı çıkardım. Ama kader böyleymiş, hakkınızı helal edin” diye yazmıştı.

Albay Ali Tatar'ın cenaze töreninde eşi Nilüfer Tatar, “Ey Süleyman Pehlivan. Adını hiç silmeyeceğim. Kocamın katili sensin. Rahat nefes alıyor musun?” diyerek tutuklama kararına isyan etmişti.

Savcı Süleyman Pehlivan daha sonra Yargıtay 19. Dairesi üyeliğine atandı.

[Haber görseli]

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında ise savcı Süleyman Pehlivan  hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Şu an firari durumda olan Süleyman Pehlivan'a Albay Ali Tatar'ın kardeşi bir mektupla çağrıda bulundu.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın aktardığına göre Ahmet Tatar mektubunda "kara cüppeli, Fethullah çetesinin üyesi" olmakla suçladığı savcı Süleyman Pehlivan'a şöyle seslendi:

"Süleyman Pehlivan, korkma. Biz senin adam gibi gelip, adil yargı karşısında hesap vermeni istiyoruz. O kadar. Sana hukuki uygulamaların dışında bir şey yapmaya kalkan olursa önce karşısına biz dikiliriz. Bizim niyetimiz senden öç almak değil. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bizim Ali’ye verdiğimiz söz bu.”