Marmaris'teki askerlerden 7'si yakalandı

15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenledikten sonra kaçan 7 asker yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe gecesi Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırıp 2 polisi öldürdükten sonra kaçan askerlerden 7'si yakalandı.

Günlerdir aranan askerlerden 3'ü bu gün öğlen saatlerinde yakalandı.  Saat 17:25 sıralarında televizyon kanallarının canlı yayını esnasında gerçekleştirilen operasyon sırasında ise bir askere daha ulaşıldı. Bu gelişmelerin ardından darbeci askerlerin bir menfezde saklandığını tespit eden polisler operasyon başlattı. Komandoların gerçekleştirdiği bu operasyonda da 3 asker yakalaNdı.

Kaçak darbeci Zekeriya Kuzu Marmaris'te yakalandı

Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu

Yakalanan askerler arasında günlerdir medyada 'çok tehlikeli' olduğu yönünde haberler çıkan Çiğli Hava Üssü'nde görevli Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun da yer aldığı öğrenildi.

Yakalanan diğer askerlerin adları ise şöyle: Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Binbaşı Taner Berber ve astsubaylar İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü.

Yakalanan askerler Çetibeli'deki işlemlerin ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yola çıkarıldı.

Marmaris’te Erdoğan'ı hedef alan saldırıya katılan 10 asker ise hala aranıyor.  (DHA)