Binali Yıldırım'dan seçim açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, erken seçim yapılacağı iddialarını yanıtladı. Yıldırım, "Erken seçim söz konusu değil net olarak ifade ediyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, erken seçimi akıllarından geçirenleri uyararak, "Ayaklarını denk alsınlar" dedi. Bloomberg News’e konuşan Yıldırım, erken seçim iddialarını ‘kafa karıştırma çabası’ diye niteleyerek, bunu etik de bulmadıklarını söyledi: “Bir baskın seçim yapacak falan bunlar bizim aklımızda fikrimizde yok. Öyle bir etik de bulmayız bunu. Biz dört yıllığına milletten yetki aldık, o yetkiyi sonuna kadar kullanacağız.”

Seçimle kaybedecek vakit olmadığını belirten Yıldırım, “Bundan sonra da böyle aklından, fikrinden geçirenler varsa, ayaklarını denk alsın” diyerek uyarıda bulundu.

OHAL İÇİN FRANSA ÖRNEĞİ

Yıldırım, Fransa örneğini vererek ilan edilen OHAL’in uzatılabileceğinin de sinyalini verdi: “Fransa’yı düşünün, Fransa’da bir terör hadisesi oldu. Birinci sefer yetmedi, ikinci sefer uzadı. Şimdi üçüncü kez de uzattılar. Altı ay daha uzattılar. Yani biz uzatmaktan yana değiliz. Ama üç ay içinde bütün bu işleri yoluna koyarsak, kaldırırız. Ama hâlâ yapmamız gereken işler varsa, ihtiyaç varsa şüphesiz uzatmayı da gözardı etmeyiz, bunun bilinmesi gerekir.”

‘TSK YENİDEN YAPILANMALI’

Darbe girişiminin ardından çok sayıda kamu görevlisi görevden alınmasına da değinen Yıldırım, ‘demokratikleşme’ yönünde adım atacaklarını belirterek, “Silahlı Kuvvetler başta olmak üzere, ciddi bir yeniden yapılanma ihtiyacı var. Bu darbe girişiminde de gördük ki burada bir güvenlik zafiyeti var. Hiyerarşi, komuta kademesiyle alt kademe arasında bazı sorunlar var. Bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden yapılanmaya gideceğiz” dedi.