Beş ilde akademisyenlere gözaltı

İstanbul merkezli olmak üzere, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli'nde eşzamanlı başlatılan soruşturma kapsamında 31 akademisyen gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Aralık başarısız darbe girişimi sonrasında 5 ilde, akademisyenlere yönelik operasyon başlatıldı.  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul Üniversitesi'nde "FETÖ-PDY" adı verilen örgüte yönelik başlattığı belirtilen operasyonun daha sonra beş ili kapsayacak şekilde genişletildiği öğrenildi.

İstanbul merkezli yürütülen operasyon kapsamında Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Kırklareli'nde eşzamanlı baskınlar düzenlendi ve aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.

DHA, operasyona ilişkin haberinde akademisyenlerin evleriyle üniversitelerindeki odalarında yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital materyale el konulduğunu bildirdi. Haberde, akademisyenlerin odalarında Fethullah Gülen tarafından okunarak cemaat mensuplarına gönderildiği öne sürülen 1 dolarlık 10 adet banknot bulunduğu da ileri sürüldü.

167 AKADEMİSYEN UZAKLAŞTIRILDI: ESKİ REKTÖR DE VAR

Öte yandan Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün darbe girişimi sonrası başlattığı soruşturma  kapsamında 167'si akademisyen, toplam 177 kişiyi açığa alındı.

Açığa alınan akademisyenler arasında eski Rektör Prof .Dr. Hakkı Gökbel'in de olduğu belirtiliyor. 1 dönem rektörlük görevini üstlenen Gökbel, geçen yıl 17 Aralık günü yapılan rektörlük seçimlerine katılmamıştı. Gökbel, rektörlük görevini bıraktıktan sonra Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görevini sürdürüyordu.

Bu arada açığa alınanların bazıları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.