YARSAV ilk OHAL kararnamesiyle kapatıldı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından getirilen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan ilk kararnameyle Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YARSAV, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında kapatıldı. YARSAV Başkanı ve Sayıştay Hakimi Murat Arslan, "Görünen o ki bir cadı avına dönüşüyor bu süreç" dedi.

BirGün gazetesine açıklamalar yapan Arslan Sayıştay’daki görevinden de açığa alındığına dikkat çekerek, uygulamaya tepki gösterdi. Arslan, "Derneğimiz ilk çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatılan dernekler arasında. Ben de idari bir soruşturma başlatılması neticesinde görevden uzaklaştırıldım" ifadelerini kullandı.

'KURU VE YAŞ AYNI TORBAYI DOLDURUYOR'

Arslan şunları söyledi: "Hep aynı tehlikeye dikkat çekmiştik. Bu darbe girişimi sonrasında, sadece darbecilere yönelik bir süreç işletilmezse ciddi hukuk katliamına yol açılacağını söylemiştik. Buna çok dikkat edilmesi gerektiği, her şeyin hukuk içerisinde olması gerektiği yönünde uyarılarımızı defalarca yapmıştık. Sürecin bir cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulamıştık. Ama görünen o ki bir cadı avına dönüşüyor bu süreç ve masum olan olmayan, kuru veya yaş hepsi aynı torbaya dolduruluyor."

1604 üyesi olduğu bilinen YARSAV, 2006’da Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından kurulmuştu.

Etiketler kararname OHAL yarsav