Kapatılan kurumların hesapları bloke edilecek

OHAL kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşlarla ilgili uygulanacak tedbirler yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşların mal varlığı ile ilgili uygulanacak tedbirler açıklandı. Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, el konulan kurum ve kuruluşların banka hesapları bloke edilecek.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Milli Emlak Genel Tebliği", bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü girdi. Tebliğe göre,tespit işlemlerinin ardından, kapatılan kurum ve kuruluşların bankalarda bulunan, kiralık kasalar dahil bütün hesapları bloke edilecek. Nakit paralar hemen, çek ve benzeri varlıklar ise nakde çevrildikten sonra, muhasebe birimlerine aktarılacak.

El konulan taşınmazlar ise tapuda Hazine adına tescil edilecek. Kapatılan kurum ve kuruluşlara ait binalardaki taşınır mal varlıklarının aynen muhafaza edileceği belirtilirken, kiralık olan binalardaki mallar ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarına devredilebilecek.

El konulan nakil araçları ve iş makinelerinin cins, marka, model, gibi özellikleri ayrı ayrı belirtilerek, yine Hazine adına tescil edilecek.

El konulanlar arasında sanatsal ve tarihi değeri olduğu düşünülen mallar ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirilecek. Görevlilerin yapacağı incelemenin ardından, Bakanlığın bildireceği talimatlara göre hareket edilecek.