İBB'de darbecilere izzeti ikram

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yöneticisi olan baba ve oğlunun 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere destek vermesi güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ile İBB Lojistik Destek Merkezi yöneticilerinden oğlu Ömer Tunç'un darbe girişiminde bulunan askerlere destek olduğu ortaya çıktı.

ÇAY KAHVE İKRAM ETTİLER

15 Temmuz gecesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne giden darbeci askerlere yardım eden İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un 22.42'de belediye binasına girdiği kameralara yansıdı. 23.00 sıralarındaysa darbeci askerlerin Saraçhane'de bulunan belediye binasına gelmesi ve bina girişinde bulunan güvenlik görevlilerine, Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'u sorduğu görüntülendi. Darbeci albay ve Tunç'un belediye makam katlarının bulunduğu alana girmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Darbeci albay ve belediye görevlisi Mehmet Tunç'un birlikte çay içtikleri görüldü.

REHİN AŞÇILARA YEMEK HAZIRLATTILAR

Darbeci askerlerin Alibeyköy'de bulunan İBB Lojistik Destek Merkezi'ne girmeleri ve yol kenarındaki duvar dibinde siper almaları da güvenlik kameralarınca görüntülendi. Darbeci askerlerin görevli aşçıları dışarıya çıkartarak beklettiği görüldü. İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un İBB Lojistik Destek Merkezi'nin yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç'un da merkeze gelerek dışarıda rehin alınan aşçılara 10 bin kişiye yemek ve pirinç pilavı hazırlamalarının talimatına verdiği öğrenildi.

VATANDAŞ İKNA ETTİ

Vatandaşlar, İBB Lojistik Destek Merkezi'ne düzenledikleri baskında, darbeci askerleri ikna ederek araçlarına bindirerek merkez dışına yollaması da görüntülere yansıdı.

BABA OĞUL TUTUKLANDI

İBB Sivil Savunma Sekreteri baba Mehmet Tunç ve İBB Lojistik Destek Merkezi yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.