Hulusi Akar'a, Gülen'le görüştürme teklifi yapılmış

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ne götürülen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı, Fethullah Gülen'le görüşme teklifi eden isim belli oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin ardından operasyonlar devam ederken, 15 Temmuz gecesi yaşananların detayları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın esir alan darbecilerin, kendisini Fethullah Gülen'le görüştürme teklifi yapan kişi belli oldu.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'nın yazısına göre, darbe girişimi sırasında esir alınarak Akıncı Hava Üssü'ne götürülen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a darbeci generallerden biri, "Kanaat önderimizle sizi görüştürebilirim" dedi.

Darbe girişimi başarılı olsaydı, yeni kurulacak hükümette yer alacak isimler belirlenmiş. Başbakan Binali Yıldırım, ele geçirilen bir kitapçığı, muhalefet liderlerine de gösterdi. Bu listeye göre, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy Başbakanlık Müsteşarı, Korgeneral Yıldırım Güven TRT Genel Müdürü, Korgeneral Bahadır Köse ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapılacaktı. Fakat darbecilerin bu görevleri vermeyi düşündüğü kişilerin bundan haberi olup olmadığı bilinmiyor.

Darbe hükümetinde yer alacak kişilerin belli olmasının ardından darbe başarılı olsaydı, bunun sivil ayağını kimlerin oluşturacağı araştırılıyor. Muharrem Sarıkaya, hükümette yer alan bazı bakanlarla yaptığı sohbette, Bakanlar Kurulu toplantısında da bu konunun gündeme geldiğini aktardı.

Darbe girişimi ile ilgili önemli bir iddiaya göre, esir alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a telefonla Fethullah Gülen'le görüşme teklifi yapıldı. Sarıkaya'nın Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre, Akar'a "Kanaat önderimizle sizi görüştürebilirim"önerisi yapıldı.

Bu teklifi yapan kişinin ise Sıkıyönetim Direktifi’nin altında da imzası bulunan Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, olduğu öne sürüldü.