Münih saldırısında öldürülenlerin üçü Türkiye kökenli

Almanya'nın Münih kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Ölen 10 kişiden üçünün Türkiye kökenli olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Münih kentindeki Olympia alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi öldürülmüş, 3'ü ağır 16 kişi yaralanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ölenlerin üçünün Türkiye kökenli olduğunu açıkladı.

'GEREKÇESİ TÜMÜYLE BELİRSİZ'

Çifte vatandaşlık taşıdığı belirlenen 18 yaşındaki İran kökenli Alman saldırganın gerekçesiyse belirsizliğini koruyor. Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, cumartesi sabah düzenlediği basın toplantısında polisin saldırganı daha önceden tanımadığını ve terör örgütleriyle bağlantısının tespit edilemediğini açıkladı. Andrae, "Saldırının gerekçesi tümüyle belirsiz" diye konuştu.

KURBAN SAYISINI FACEBOOK2TA ARTIRMAYA ÇALIŞMIŞ

Polisten gün içinde yapılan açıklamadaysa, saldırganın özellikle ABD'deki silahlı saldırılara dair kitaplar okuyup internet araştırması yaptığı belirtildi. Saldırganın bir Facebook sayfası üzerinden ilk ateş açtığı fast-food restoranında bedava yiyecek satılacağını yazarak daha fazla kişiyi öldürmeye çalıştığı da açıklandı.

BAŞKALARINDAN YARDIM ALDIĞI DOĞRU DEĞİL'

Andrae, saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiğine dair iddialara da açıklık getirdi. Münih Emniyet Müdürü,, "Bazı kişiler araçlarıyla olay yerinden hızla ayrıldı ve onlardan şüphe duyuldu. Ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu" dedi.

Cuma gecesi Münih'teki AVM'de insanların üzerine bir anda ateş etmeye başlayan saldırganın cansız bedeni, Olympia alışveriş merkezinden bir kilometre uzakta bulunmuştu.

Etiketler Almanya saldırı