Hükümete de 'enişte' demiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'darbeyi eniştemden öğrendim' açıklaması hükümet ve bürokrasi için de geçerli. Bu kademelerde hemen herkes darbeyi bir 'yakınından' öğrenmiş!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan istihbarat zaafiyetinin sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakan değil bütün kabine üyeleri için de benzer sıkıntılara neden olduğu ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek'in haberine göre, bakanlar ve önemli görevlerdeki birçok bürokrat darbeyi yakınlarından ya da yanlarında görevli danışman, koruma gibi kişilerden öğrendi. Zeyrek'in haberinin ilgili bölümü şöyle:

"Yaşanan bir başka sorun da Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yanı sıra Kabine üyelerinin ve kritik bürokratların başlarının çaresine bakmak zorunda kalması oldu. Cumhurbaşkanı’nın 'Eniştemden öğrendim' açıklaması gibi, hükümet üyelerinin tamamına yakını da “Kimden öğrendiniz” sorusuna “danışmanımdan”, “arkadaşımdan”, “koruma amirimden” gibi yanıtlar veriyor. Ayrıca durum ortaya çıktıktan sonra bakanların ve devletin kritik kurumlarının yöneticilerinin güvenli yerlere ve kriz merkezlerine ulaştırılması konusunda da büyük bir sorun yaşanmış. Bakanlar nereye gideceklerine kendileri karar vermiş ve kendi olanaklarını kullanmış. Böyle bir durumda, uygulanması gereken ‘eylem planı’nın hiçbir şekilde gündeme gelmediği de hatırlatılabilir." (Kaynak: Hürriyet)