Başbakan Yardımcısı Canikli: İntihar eylemi bile düzenleyebilirler

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sonrası gözaltına alınan ya da devlet memurluğundan uzaklaştırılan binlerce kişiyi 'buzdağının görünen yüzü' diye niteledi. BBC'ye konuşan Canikli gözaltı sayısının artacağını söyleyerek, "Bu terör örgütü 40 yıl boyu ülkenin her yerine sızdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Canikli, Fethullah Gülen Cemaati hakkında, "Bu terör örgütü 40 yıl boyunca bakanlıklar, tüm kurumlar ve özel sektör dahil olmak üzere ülkenin her bir köşesine sızdı. Sadece yargı, mahkemeler, polis veya ordu değil. Eğitim de buna dahil. Esasında, eğitim en etkili biçimde girdikleri alan'' dedi.

'PKK VE IŞİD'DEN TEHLİKELİ'

Başbakan yardımcısı, BBC'yle söyleşisinde Gülen Cemaati'nin IŞİD ve PKK'dan 'daha tehlikeli' olduğunu söyleyerek, "Üyelerinin beyinleri fiilen alınmış gibi. Hipnotize edilmişler. Robot gibiler. Her biri birer potansiyel tehdit. Her türlü saldırılar düzenleyebilirler, buna intihar eylemleri de dahil'' dedi.

'YÜZDE 100 GÜLENCİLER ALINIYOR'

Nurettin Canikli, Batılı ülkelerden gözaltılara gelen tepkileri de eleştirdi. Türkiye'nin müttefiklerini darbecileri 'yarım ağızla' kınadığını belirten Canikli, gözaltılarda sadece Gülen'le ilişki içinde oldukları 'yüzde 100' belirlenenlerin hedef alındığını söyledi.