TRT, HABER-SEN'li Mehmet Demir'i açığa aldı

TRT'nin açığa aldığı HABER-SEN yöneticisi Mehmet Demir, "FETÖ üyesi olduğum iddiasıyla ne gibi kanıtlar gösterecek, çok merak ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HABER-SEN'den yapılan, “Demokrasi ve özgürlük talebi sözde kaldı, TRT’de cadı avı başlatıldı” açıklamada hakkında soruşturma başlatılanlar arasında muhaliflerin de olduğu belirildi. Hakkında soruşturma başlatılanlardan Mehmet Demir “Soruşturmayı yürüten müfettişler benim FETÖ üyesi olduğum iddiasıyla ne gibi kanıtlar gösterecek, çok merak ediyorum” dedi. Muhalif kimliği ile bilinen, HABER-SEN yöneticisi bianet’ten Elif Akgül'e konuşan Demir, 21 Temmuz günü insan kaynaklarından gelen çağrı üzerine açığa alındığını öğrenmiş.

'SENDİKAL KİMLİĞİM YÜZÜNDEN'

Kurum kartına el konan Demir, henüz kimlerin açığa alındığına ilişkin kesin bilgilerinin olmadığını belirtti. “AKP’nin Gülen hareketiyle işbirliği yaptığı dönemde getirdikleri yöneticiler tarafından hakkımda soruşturmalar açıldı, ceza aldım, mahkemede o cezaları kaldırttım” diyen Demir, bu koşullar altında hakkında soruşturma açılmasında sendikal kimliğinin etkili olmasından şüphelendiğini ifade etti. “15 senedir, TRT’de, hem özlük haklarımız, hem de demokratik haklarımız için mücadele ettik. herkesin cebinden paralarla bütçesi oluşturulan TRT’nin hükümet borazanlığı yapmayan, evrensel standartlarda saygı duyulan kamu yayıncılığı çizgisinde olması için, özerk olması için mücadele ettik. Bu en başta onların işine gelmiyor. Bu nedenle armudun sapını, üzümün çöpünü aynı çuvala koymaya çalışıyor. Bunu yaparken de akıl dışı, absürd yollara başvuruyor.”

'FETÖ/PDY' İDDİALARI

Demir’in de aralarında bulunduğu kişilerin açığa alınmasıyla ilgili yazıda şu ifadeler yer aldı: “Genel Müdürlük Makamının 19/07/2016 tarihli ve 1 sayılı Oluru ile Milli güvenliğin ve devlet otoritesinin sağlanmasını teminen Kurumumuz bünyesinde halen görev yapan bazı personelin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Terör Örgütü ile bağlantılı olduklarının tespit edildiği…”

1994'TEN BERİ TRT'DE

1994’te TRT’ye giren Mehmet Demir 17 yıldır TRT’nin kadrolu çalışanı. TRT İstanbul Haber Merkezi’nde muhabir olarak çalışıyor. KESK’e bağlı HABERSEN sendikasında Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi. (bianet)