Erdoğan'ın yaverinin ifadesi ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaver'i Albay Ali Yazıcı'nın savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Askeri darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı'nın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Darbe girişiminde yer aldığı iddialarını reddeden Yazıcı, "Ben, FETÖ'cü değilim. Benim için Fethullah Gülen terör örgütü lideridir" dedi.

Albay Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatile çıkması üzerine Tokat'ta bulunan ailesinin yanına gittiğini söyledi. Aleyhine yapılan propaganda nedeniyle Çorlu Topçu Alay Komutanlığı'na tayin edildiğini öne süren Yazıcı, "14 Temmuz tarihinde öğle sıralarında Ankara'ya geldim. O gün Alay Komutanı Kutsi Barış ile görüştüm. 15 Temmuz gecesi tatbikat olacağını, kimlerin katılabileceğini sordu. Ben de 2 astsubayın katılabileceğini söyledim. Aramızda darbe konuşması hiç geçmedi" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Antalya'ya gideceği için gece yola çıktığını aktaran Yazıcı, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fatih Kasırga'nın kendisini aradığını ve neler olduğunu sorduğunu belirtti. Çankaya Köşkü'nde görevli Albay Atahan Tatar'ın da aradığını kaydeden Yazıcı, "Silahlar patladığını söyleyince 'Oradan ayrılın' dedim. Bir süre sonra Cumhurbaşkanı'nın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Marmaris'ten aradı. Sonra Protokol Şube Müdürü Alparslan Acarsoy, saat 23.00 sıralarında Antalya'dan aradı, 'Buraya gelme, buralar karışık. Buraya gelmenin anlamı kalmadı' dedi" ifadelerini kullandı.

Savcının neden İzmir'e gittiğini sorması üzerine Yazıcı, Marmaris'te yaşanan karışıklıktan dolayı en yakın askeri birlik olan Çiğli'deki komutanlığına gittiğini belirtti.

Erdoğan'ın uçağının kodunu kimseye sormadığını öne süren Yazıcı, bunun ispatı halinde her türlü cezaya razı olduğunu vurguladı. Fethullah Gülen'i sadece televizyondan tanıdığını belirten Yazıcı, "Ben, FETÖ'cü değilim. Benim için Fethullah Gülen terör örgütü lideridir" dedi. (DHA)