Selaya izin vermeyen muhtar tutuklandı

Düzce'de imamın sela okumasına izin vermeyen muhtarın "darbeyi övme" suçundan tutuklandığı belirtildi. Avukat Eyüboğlu, böyle bir suç olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Düzce’de Musababa köyü muhtarı Ahmet Yılmaz, 15 Temmuz gecesi köy imamının sela okumasına izin vermediği iddiasıyla tutuklandı. Yılmaz’ın “darbeyi övme” suçundan tutuklandığı belirtildi. Bianet'in haberine göre, imam Çapa’nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Yılmaz, “İmamın sela okumasına engel olarak halkın bir araya gelmesini önlediği kanaatiyle” tutuklandı.

'TUTUKLAMA, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI ÖNGÖREN MADDEDEN'

Avukat Meriç Eyüboğlu, “darbeyi övmek” diye bir suç olmadığını söylerken, darbe girişimine ilişkin tutuklamaların “Anayasayı ihlal” suçunun düzenlendiği TCK 309’e istinaden yapılıyor olabileceğini belirtti. Eyüboğlu, şunları söyledi: “Hopa’da pazar akşamı çağrı üzerine sokağa çıkan AKP’lilere itiraz eden dokuz gencin, TCK’nın 309. madde, yani 'anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçundan tutuklandığını biliyoruz. Bu dönemde yapılan tutuklamaların büyük bölümü muhtemelen bu maddeden yapılacak. Zaten hükümet de yeni yasal değişiklikler yapacağını söylemişti. Bu madde de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörüyor.”